אירוע טרגי קרה בבית חולים למחלות נפש בעזה. אדם בן עשרים ואחת, חולה בנפשו, חטף את הנשק של אחד מהשומרים - והרג חולה אחר - בחור בשם מוחמד אלסוס, בן עשרים וארבע.
מוחמד היה אדם משכיל, שהחיים בעזה תחת הסגר גרמו לו לסבול מדיכאון קשה. בשלושת השנים האחרונות, מצבו נעשה כל-כך רע, עד שנאלץ להתאשפז בבית חולים למחלות נפש.

על-פי מחקר שנערך על-ידי מרכז עזה לבריאות הנפש, עזה נחשבת לאחד מהמקומות בעולם בהם הכי הרבה צעירים סובלים מדיכאון נפשי. יאסר אבו ג'אמע, פסיכולוג ומנהל המרכז, אומר: "שלוש-עשרה אחוז הילדים הפלסטינים בעזה סובלים מפוסט טראומה. זה אחוז מאד גבוה. באופן כללי, בעזה יש המון מקרי דכאון שנובע מהמצב הכלכלי הקשה, הסגר, והאבטלה.
חשוב למסגר את המצב: עזה ותושביה, הכלואים למעלה מ- 14 שנה לאחר הטלת הסגר הישראלי, חוו 4 מלחמות - האחרונה שהייתה ב- 2014 הייתה הקשה ביותר. הם חיים במצב בו זכויותיהם מופרות מדי יום, ללא אפשרות לצאת, והמצב הכלכלי רק מחמיר. קשה לחיות "בשפיות" ככה. המטפלים והמטפלות עצמם.ן חיים.ות בקושי נפשי. המטפל זקןק לטיפול כדי שיוכל להמשיך לטפל.
הנה כמה דוגמאות - ריהאם אהד אל-ג'ואד, פלסטינית בת שלושים וחמש, ואמא לילד קטן בשם עבד. הוא בן תשע. ריהאם מספרת: "מאז המלחמה האחרונה, אחרי שהפגיזו בית של אחד מהשכנים שלנו, עבד השתנה. הוא צועק כל הזמן, ומתעורר מהשינה רועד מפחד, והוא אומר - 'הפגזה, הפגזה', בלי להפסיק, ולפעמים הוא נעצר באמצע הדיבור, ומתחיל לגמגם. לקחתי אותו למרכז טיפול של ארגון הסהר האדום בחאן יונס."
והנה סיפור אחר. אבא ששמו מוחמד פלפל, בן 45, ויש לו שישה ילדים. הוא אומר: "אנחנו חיים בתנאים כלכליים ונפשיים מאד קשים. יש לנו פחד, ממש אימה, מהחיים עצמם. כי אין בהם שום דבר יציב. כל התנאים האלו השפיעו עלינו, על העצבים שלנו, של כל אחד מאיתנו, ואנחנו סובלים מלחץ נפשי גדול."
אבו ג'אמע, ממרכז עזה לבריאות הנפש, הוסיף: "צעירים שמגיעים לטיפול חוזרים על אמירות כמו: "הנפש שלי גמורה, העתיד שלי הרוס, אני אבוד" - ולכן ברור לי, שמצב נפשי רעוע של צעיר בעזה, בניגוד למקומות אחרים - מושפע בעיקר מסיבות חיצוניות - ולא מגיע מן האדם עצמו. לכן טיפול שורשי חייב להגיע מבחוץ, בצורה של פתרון כלכלי, חברתי ופוליטי לתושבי עזה".
מערכת הבריאות בעזה, ובתוכה בריאות הנפש - קרסה. ישראל מתירה לתושבי עזה לקבל טיפול בחוץ במקרים חריגים וחמורים, ותחת תנאים נוקשים. "טיפול נפשי" אינו מוגדר, בחוק הישראלי, כטיפול אשר מצדיק מתן אישור יציאה.